Világvége, mint turisztikai desztináció

A mai Mexikó és Közép-Amerika területén élt prehispán népek – maja, tolték, azték stb. – poszthispán utódai egy új turisztikai ágazat, a világvége turizmus bevezetésével szeretnék fellendíteni idegenforgalmukat, kihasználva a majákkal és a szuperpontosnak vélt naptárjukkal kapcsolatosan kialakult közhiedelmet.

Mexikó manapság nemcsak gazdag kultúrájáról –pl. El Mariachi, sombrero, azték piramisok, gasztronómia – híres, cost of doxycycline tablets bootsbuy doxycycline over the counter hanem a gazdaságát érintő recesszióról, a korrupcióról, és az évente több mint 10.000 halálos áldozatot követelő drogcsempészetről – a sertésinfluenzáról nem is beszélve. Így nem csoda, hogy ez a minden szempontból „egzotikus” desztináció az utóbbi években jelentős idegenforgalom csökkenést realizált. Az ország jelenlegi turisztikai minisztere, Gloria Guevara azonban újra felvirágoztatná az iparágat. Itt jönnek képbe a maják:

2012.12.21. – Valakinek ez csak egy csupa egyesekből, kettesekből, na meg egy nullából álló dátum, más viszont immáron két éve van tőle betojva, és hiszi azt, hogy ez a nap lesz a világvége. Miért? –„Mert a maja naptár xenical price australiaxenical online australia azt mondja.”– hangzik a válasz mindenütt.

stromectol onlineStromectol 3 mg tablets

A közhiedelem kialakulásának oka a maja időszámítás és naptár, melyet 5125 évenként – vagyis 13 baktunként – kezdenek újra. Egy ilyen ciklus fejeződik majd be 2012. december 21-én is, mely szájhagyomány útján, no meg az interneten terjedve már az időegyenesről való lesétálással vált egyenlővé. Okos emberek elmondása szerint azonban világvégéről szó sincs, a ciklus befejeztével egy újabb veszi kezdetét – csak mire a maják megrajzolhatták volna a következőt, addigra online casino buy zoloft online usa100mg of zoloft for anxiety kihaltak.

A téma már szinte minden iparágat megmozgatott, az asztrológiától kezdve egészen Hollywoodig, így ideje volt, hogy a mexikóiak is kivegyék a részüket a buliból. 2012. december 21-ig a maják és hagyatékuk körül forog majd egész Mexikó, és reményeik szerint a világ kíváncsibb buy zyban online australia zyban generic fele is. Mintegy ötszáz kiállítást, konferenciát és fesztivált rendeznek Yucatán, Quintana Roo, Chiapas, Campeche és Tabasco államok régészetileg fontos városaiban.

prednisone generic drug Prednisone natural alternative

Felipe Calderon mexikói miniszterelnök eképp nyilatkozott a témában: “Az egész világgal megismertetjük a maják varázslatait”. Úgy legyen! Saját tapasztalataim szerint Mexikó olyan szeglete a világnak, melyben tökéletesen keveredik a finom kultúra és a vadság, és diflucan retail pricediflucan buy online uk amit érdemes 3D-ben, real time is megnézni. Ráadásul a szerencsésebbek 2012.12.21-én akár első sorból izgulhatják végig a világvégét a világ végén.

Via MTI és National Geographic Magazin Magyarország

generic arimidexAnastrozole generic cost

Szólj hozzá a cikkhez

Egy hozzászólás a “Világvége, mint turisztikai desztináció” cikkhez.

  • Cseteúr szerint:

    A világvége egy nagy humbug volt!!!!!! A Maja naptárt pedig nem kell komolyan venni. Egy olyan civilizáció írta akik embereket áldoztak fel, és egyes források szerint a beszédük sem volt még teljesen kiforrva. A piramisok amiket építettek nagyon szépek, de a kultúrájuk elég primitív volt.